Torek Maj 18 , 2021
Ponedeljek, 03 Avgust 2020 14:14

Športne delavnice za otroke Objavljeno

Športne delavnice za otroke

 

Športne delavnice za otroke


Športna zveza Beltinci in Občina Beltinci sta pripravile športne delavnice za otroke od 6 do 13 leta starosti, v športnem parku v Beltincih,ki so trajale od ponedeljka 27. 7. do petka 31. 7. 2020. Namen delavnic je da otrokom pokažemo različne športe, jih poučimo o zdravem življenju,da se med sabo družijo in da z športom in zabavo otroci preživijo vsaj osem ur brez telefona .

Različne športne aktivnosti so bile za otroke organizirane vsak dan med 8.00 in 15.00.

Ponedeljek je bil bolj spoznaven. Otroci so spoznali veliko novih prijateljev. Po jutranjem sprehodu in telovadbi smo imeli zajtrk. Potem smo se igrali na vseh igriščih v športnem parku Beltinci. Po kosilo smo imeli turnir v metanju pikada in turnir v namiznem nogometu. Igrali smo tudi nogomet na malem igrišču in se igrali na otroških igralih. Otroci so tudi pridno trenirali na sobnih kolesih in ostalih fitnes napravah v senci, ker je bilo zelo vroče.

V torek smo začeli z jutranjim sprehodom po parku in jutranjo telovadbo potem pa zajtrk. Po zajtrku smo pripravili trening v nogometu, zatem tekmovanje v balinanju in nadaljevanje turnirja v namiznem nogometu in pikadu, igrali smo badminton in metali bumerang ter frizbi. Ker je bilo zelo vroče smo se kopali v kadi in tuširali z namakalnim sistemom in zelo uživali. Potem smo v našem parku iskali skriti zaklad. Otroci so bili zelo zagnani in vztrajni in na koncu ga je našel Erik.

Sreda je bila namenjena za kolesarjenje, saj smo po jutranjem razgibavanju in malici s kolesi kolesarili v Gančane v Športno rekreacijski center, kjer so nas pričakali člani Strelskega društva Gančani, nam predstavili društvo, pomen in pravila streljanja, zatem pa smo se še sami preizkusili v streljanju, otroci so uživali nekateri pa so tudi pokazali velik talent za streljanje in ob dobrem treniranju lahko postanejo dobri strelci. Igrali smo tudi nogomet in uživali na igralih. Hvala članom SD Gančani za prisrčen sprejem in za vse kar so nam pripravili. Potem smo kolesarili nazaj v Športni park Beltinci, kjer so nas pogostile naše kuharice Katica in Vikica z langašem. Zahvala tudi Katici in Vikici za odličen langaš. Nato smo šli na našo novo veliko pridobitev na igrišče z umetno travo in na njem igrali nogomet.

V četrtek so nas po jutranjem sprehodu in malici obiskali člani Planinskega društva Matica z neumornim predsednikom Jožetom Ružičem, ki so nam predstavili osnove planinstva . Potem je bil pohod po markirani planinski poti in otroci so se poskusili v delanju markacij, spoznavanju planinskih vozlov in praktični uporabi. Zahvala tudi članom PD Matica. Potem smo imeli kosilo. Po kosilu smo nadaljevali naše športne aktivnosti in kopanje v kadi. Kasneje smo šli na odbojkarsko igrišče in so otroci iz mivke delali gradove in v senci uživali. Igrali so tudi odbojko in se lovili. Pridno izkoriščamo tudi naše fitnes naprave.

V petek po sprehodu, jutranji telovadbi in zajtrku smo uživali na otroških igralih, prečudovitem parku in v naših športnih aktivnostih. Zakurili smo ogenj in pajali kruh. Za večino otrok je to bilo nekaj novega in smo se imeli odlično. Potem smo šli na sprehod in na sladoled k našemu sponzorju g. Saliju. Hvala tudi njemu za najboljši sladoled na svetu. Vrnili smo se v športni park in počakali kosilo – pice . Po kosilo smo nadaljevali z našimi aktivnostmi. Na koncu so vsi otroci dobili medalje za uspešno končanje delavnic, katerega jim je podelil Predsednik Športne zveze Andrej Pozderec. Tako se je končal še zadnji dan otroških športnih delavnic.

Na koncu bi se zahvalo vsem otrokom, njihovim staršem, ki so pripeljali otroke na delavnice in mojim sodelavcem, ki smo kljub visoki vročini preživeli nepozaben teden v naravi ob zabavnih in športnih igrah, ter dokazali da se da preživeti tudi brez sodobnih elektronskih naprav če otroke zaposlimo za stvari ki jih zanimajo.

Predsednik ŠZ Beltinci

Andrej Pozderec

Več fotografij najdete: TUKAJ

Zadnja sprememba Ponedeljek, 03 Avgust 2020 14:20

Prijava