Nedelja Julij 03 , 2022
Četrtek, 19 Maj 2022 12:07

MINI OLIMPIJADA 2022 V BELTINCIH Objavljeno

MINI OLIMPIJADA 2022 V BELTINCIH

 

V sredo, 18. maja 2022 je Športna zveza Beltinci organizirala tradicionalno športno prireditev za najmlajše – Mini olimpijado. V Športnem parku Beltinci se je zbralo 278 otrok iz vseh enot vrtcev Beltinske občine, otrok iz vrtcev Turnišča in otrok iz Odrancev, ki so jih spremljali njihovi vzgojitelji in vzgojiteljice. Na začetku iger so otroke in vzgojitelje pozdravili : direktor občinske uprave Beltinci Borut Balažic , ravnateljica vrtca Martina Vidonja, predsednik ŠZ Beltinci Andrej Pozderec. Potem so otroci prinesli olimpijsko baklo in zastavo in je igrala olimpijska himna. Napovedovalec je bil Oskar, prireditev je vodil predsednik ŠZ Beltinci Andrej Pozderec, posebna atrakcija prireditve je bil lisjak FOKS, ki so se ga otroci zelo razveselili in jih je veselo zabaval celo prireditev. Pridružil se nam je župan občine Odranci Ivan Markoja.

PROGRAM MINI OLIMPIJADE 2022:

- sreda, 18. 05. 2022

- prihod otrok vrtcev občin Beltinci, Turnišče in Odranci do 9:00 ure, avtobusni prevozi

- otvoritev Mini olimpijade med 9:00 in 9:15

- pričetek iger ob 9:15

- konec iger ob 11:15

- vmes osvežitev z sladoledom

- podelitev priznanj do 11:30

- razvoz otrok ob 11:30 s avtobusi

Otroci so tekmovali v trinajstih različnih zabavnih športnih igrah, ki so jih pripravili njihove vzgojiteljice. Prišli so tudi predstavniki HK Lipovci in otrokom predstavili hokej na travi. Otroci so bili zelo navdušeni in z veseljem prijeli palice v roke in se preizkusili v hokeju. Upajmo da bo kateri tudi redno igral hokej. Športna sekcija upokojencev nam je predstavila balinanje. Tudi to igro so otroci z zanimanjem opazovali. Vsi, ki smo se zbrali v športnem parku smo uživali v napetih in zabavnih igrah, najbolj pa otroci. Presenečenje mini olimpijade je bil naš slaščičar SALI, ki nam je podelil kepico najboljšega sladoleda, ki se nam je v tem vročem popoldnevu izredno prilegel in nas osvežil.

Letošnje mini olimpijade so se udeležili otroci iz vrtcev treh občin Beltincev, Turnišča in Odrancev, kar je bil velik organizacijski zalogaj vendar smo ga z skupnimi močmi, potrpežljivostjo in nasmeškom na obrazu uspešno opravili.

Posebna zahvala županom občin Beltinci, Turnišča in Odrancev, ki so to prireditev tudi finančno podprli. Zahvala vsem vzgojiteljicam, Oskarju iz OKS, vsem mojim sodelavcem Slaveku, Srečkoju, Dejanu, predsedniku in trenerju HK Lipovci, članom športne sekcije upokojencev, Saliju in tudi staršem, ki so prišli navijat za svoje otroke, da smo vsem otrokom pripravili nepozaben športen popoldan, ki se ga bodo še dolga spominjali. Zahvala tudi šoferjem avtobusov, ki so otroke srečno pripeljali v športni park in jih varno vrnili domov.

Na koncu so otroci dobili sladki prigrizek, nogometne žoge in priznanja olimpijskega komiteja Slovenije.

Čeprav utrujeni vendar z nasmeškom na obrazu in zadovoljni smo zapuščali športni park Beltinci.

Predsednik ŠZ Beltinci

Andrej Pozderec

Zadnja sprememba Četrtek, 19 Maj 2022 12:21

Dolinska liga Člani - lestvica

Uvr. Ekipa Št. tekem Točke
1 ŠD Trnje 8 21
2 KMN Beltinci 8 16
3 ŠD Bobri D. Bistrica 8 14
4 Meteor Melinci 8 14
5 Gomilica 8 13
6 KMN Mladinec 7 7
7 Odranci 7 6
8 NK Zvezda Dolina 8 6
9 ND Renkovci 8 4

Dolinska liga Člani - rezultati

Dolinska liga Člani - naslednje tekme

Prijava